Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z mango
Kroki postępowania
Piekarnik nastaw na temperaturę 160°.
Oddziel białka od żółtek. Zacznij ubijać białka.
Pod koniec ubijania, kiedy białka zaczną sztywnieć, dodaj cukier. Cały czas miksując, dodaj kolejno żółtka i wymieszaj.
Wsyp przesianą mąkę, wiórki kokosowe i krótko wymieszaj.
Ciasto przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia i od razu wstaw do piekarnika na 40-50 minut.
Ciasto sprawdzamy czy jest dobre wykałaczką, jeżeli jest sucha po wyciągnięciu z ciasta to wówczas biszkopt jest gotowy.
Nasączamy dowolnie.
![Krok 1 - Ciasto z mango foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-mango1-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto z mango foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-mango2-2.jpg)
miksujemy śmietanę 30%, cukier puder i fix do śmietany.
Wykładamy na wierzch.
![Krok 3 - Ciasto z mango foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-mango3-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto z mango foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-mango4-2.jpg)