Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z masą pomarańczową i niebieską
Kroki postępowania
Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Dodajemy mąkę pszenną, proszek do pieczenia. Mieszamy, wylewamy na blachę o wymiarach 25/36. Pieczemy do 30 minut w 180 stopniach. Studzimy i przekrawamy na pół.
![Krok 1 - Ciasto z masą pomarańczową i niebieską foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-masa-pomaranczowa-i-niebieska1-2.jpg)
Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Dodajemy mąkę pszenną, proszek do pieczenia i mak. Mieszamy, wylewamy na blachę o wymiarach 25/36. Pieczemy do 30 minut w 180 stopniach.
![Krok 2 - Ciasto z masą pomarańczową i niebieską foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-masa-pomaranczowa-i-niebieska2-2.jpg)
Każdą galaretkę przygotowujemy w 0,5 szklanki wrzątku. Śnieżki ubijamy każdą osobno, do ubitych dodajemy do jednej tężejącą galaretkę niebieską a do drugiej tężejącą galaretkę pomarańczową.
![Krok 3 - Ciasto z masą pomarańczową i niebieską foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-masa-pomaranczowa-i-niebieska3-2.jpg)
Placek jasny- masa niebieska- placek z makiem- masa pomarańczowa- placek jasny
![Krok 4 - Ciasto z masą pomarańczową i niebieską foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-masa-pomaranczowa-i-niebieska4-2.jpg)