Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z masą truskawkową i śmietanową
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ciasto z masą truskawkową i śmietanową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-masa-truskawkowa-i-smietanowa1-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto z masą truskawkową i śmietanową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-masa-truskawkowa-i-smietanowa2-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto z masą truskawkową i śmietanową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-masa-truskawkowa-i-smietanowa3-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto z masą truskawkową i śmietanową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-masa-truskawkowa-i-smietanowa4-2.jpg)
jajko | 5 |
margaryna | 22 dkg |
cukier | 20 dkg |
mąka tortowa | 25 dkg |
mleko 3,2% | 5 łyżek |
cukier waniliowy | 2 opak. |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
kawa rozpuszczalna | 1-2 łyzki |
truskawki | 1 kg |
cukier | 3/4 szkl. |
galaretka truskawkowa | 2 |
budyń śmietankowy | 2 |
śmietana 30% | 500 ml |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 3 łyżeczki |
woda | 1/3 szkl. |
cukier puder | 3 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: