Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z pigwą ,śmietaną i galaretką
Kroki postępowania
Galaretki rozpuszczamy w 500 ml soku z kompotu mieszamy z owocami wlewamy najlepiej do płaskich pojemników i studzimy.
Najlepiej całą noc w lodówce
![Krok 1 - Ciasto z pigwą ,śmietaną i galaretką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-pigwa-smietana-i-galaretka1-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto z pigwą ,śmietaną i galaretką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-pigwa-smietana-i-galaretka2-2.jpg)
Ubijamy białka dodajemy cukier stopniowo cały czas ubijamy.
Do ubitych białek dajemy wiórki kokosowe i odrobinę płatków migdałowych mieszamy wykładamy na ciasto kruche .
Na bezę sypiemy pozostałe płatki migdałowe.
Ciasto pieczemy około 20 minut.
![Krok 3 - Ciasto z pigwą ,śmietaną i galaretką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-pigwa-smietana-i-galaretka3-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto z pigwą ,śmietaną i galaretką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-pigwa-smietana-i-galaretka4-2.jpg)
![Krok 5 - Ciasto z pigwą ,śmietaną i galaretką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-pigwa-smietana-i-galaretka5-2.jpg)
Ubijamy śmietanę z cukrem dodajemy pokrojoną galaretkę mieszamy wylewamy na biszkopt.
Na śmietanę dajemy kruche z bezą.
![Krok 6 - Ciasto z pigwą ,śmietaną i galaretką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-pigwa-smietana-i-galaretka6-2.jpg)
POLECAM!!!!
![Krok 7 - Ciasto z pigwą ,śmietaną i galaretką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-pigwa-smietana-i-galaretka7-2.jpg)