Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z rabarbarem
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ciasto z rabarbarem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-rabarbarem109-2.jpg)
Miksujemy jaja na puch- masa podwaja lub potraja się.
![Krok 2 - Ciasto z rabarbarem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-rabarbarem110-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto z rabarbarem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-rabarbarem111-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto z rabarbarem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-rabarbarem112-2.jpg)
![Krok 5 - Ciasto z rabarbarem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-rabarbarem113-2.jpg)
Przełożyłam prawie całe ciasto.
![Krok 6 - Ciasto z rabarbarem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-rabarbarem114-2.jpg)
Po wystudzeniu posypałam cukrem pudrem .
Smacznego:-)
![Krok 7 - Ciasto z rabarbarem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-rabarbarem115-2.jpg)
kefir | 1 szklanka |
cukier | 200 gram |
jajko | 5 szt |
mąka tortowa | 400 gram |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
olej | 125 ml |
cukier waniliowy | 16 gram |
rabarbar | 400 gram |
cukier | 4 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: