Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z rabarbarem i pianką
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ciasto z rabarbarem i pianką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-rabarbarem-i-pianka0-2.jpg)
Każdą część oddzielnie zawinąć w folię i włożyć na 15-20 minut do zamrażarki.
![Krok 2 - Ciasto z rabarbarem i pianką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-rabarbarem-i-pianka1-2.jpg)
Na tarce o grubych oczkach zetrzeć dużą kulkę ciasta.
![Krok 3 - Ciasto z rabarbarem i pianką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-rabarbarem-i-pianka2-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto z rabarbarem i pianką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-rabarbarem-i-pianka3-2.jpg)
Na samym końcu dodać mąkę ziemniaczaną i ocet, delikatnie wymieszać.
![Krok 5 - Ciasto z rabarbarem i pianką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-rabarbarem-i-pianka4-2.jpg)
![Krok 6 - Ciasto z rabarbarem i pianką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-rabarbarem-i-pianka5-2.jpg)
Blaszkę z ciastem wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 45-50 minut. Pierwsze 20 minut piekarnik nastawić na pieczenie tylko dół a następnie góra i dół.
![Krok 7 - Ciasto z rabarbarem i pianką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-z-rabarbarem-i-pianka6-2.jpg)