Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto 'Żądło osy'
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ciasto 'Żądło osy' foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-zadlo-osy1-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto 'Żądło osy' foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-zadlo-osy2-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto 'Żądło osy' foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-zadlo-osy3-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto 'Żądło osy' foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-zadlo-osy4-2.jpg)
Wyciagnac z formy, zdjac papier i po wystudzeniu podzielic na dwa blaty
![Krok 5 - Ciasto 'Żądło osy' foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-zadlo-osy5-2.jpg)
Na patelni roztopic maslo, dodac cukier.
Podgrzewac do calkowitego rozpuszczenia sie cukru
![Krok 6 - Ciasto 'Żądło osy' foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-zadlo-osy6-2.jpg)
![Krok 7 - Ciasto 'Żądło osy' foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-zadlo-osy7-2.jpg)
Ta masa wedruje na wierzchnia warstwe jednego blatu biszkoptowego
![Krok 8 - Ciasto 'Żądło osy' foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-zadlo-osy8-2.jpg)
W misce umiescic miekkie maslo i utrzec miskerem na puszysta mase.
Nastepnie dodawac po troche budyniu i dalej miskowac.
Dodac odsaczone rodzynki.
Pod koniec mozna dodac okolo 50 ml wodki (jest to wersja dla doroslych- masa dzieki temu nie jest zbyt mdla)
![Krok 9 - Ciasto 'Żądło osy' foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-zadlo-osy9-2.jpg)
Na biszkopt nakladamy mase i wyrownujemy.
![Krok 10 - Ciasto 'Żądło osy' foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-zadlo-osy10-2.jpg)
Ciasto umieszczamy w lodowce na przynajmniej 3 godziny.
Smacznego
![Krok 11 - Ciasto 'Żądło osy' foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-zadlo-osy11-2.jpg)