Przepis i sposób przygotowania na: Cielaczek
Kroki postępowania
![Krok 1 - Cielaczek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cielaczek1-2.jpg)
![Krok 2 - Cielaczek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cielaczek2-2.jpg)
![Krok 3 - Cielaczek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cielaczek3-2.jpg)
![Krok 4 - Cielaczek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cielaczek4-2.jpg)
Biały ser mielimy dwukrotnie w maszynce do mielenia( nigdy nie próbowałam zrobić tego ciasta z gotowej masy serowej więc nie odpowiadam za efekt ).
![Krok 5 - Cielaczek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cielaczek5-2.jpg)
![Krok 6 - Cielaczek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cielaczek6-2.jpg)
![Krok 7 - Cielaczek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cielaczek7-2.jpg)
![Krok 8 - Cielaczek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cielaczek8-2.jpg)
![Krok 9 - Cielaczek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cielaczek9-2.jpg)
cukier | 3/4 szklanki |
woda | 7 łyżek |
kakao | 3 łyżki |
margaryna | 0,5 kostki |
cukier waniliowy | |
jajko | 3 |
mąka pszenna | 1 szklanka |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
ser biały | 0,5 kg |
cukier | 1 szklanka |
kasza manna | 2 łyżki |
jajko | 2 |
cukier waniliowy |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: