Przepis i sposób przygotowania na: Cinnabonki
Kroki postępowania
(MASŁO musi być rozpuszczone i ostudzone) i mieszamy mikserem do połączenia składników.
Zostawiamy do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, na ok. 1 godzinę.
![Krok 1 - Cinnabonki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cinnabonki0-2.jpg)
Rozwałkowujemy na blacie na prostokąt, u mnie 30x50 cm.
Smarujemy rozpuszczonym masłem, cukier i cynamon mieszamy i równo rozprowadzamy na cieście.
![Krok 2 - Cinnabonki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cinnabonki1-2.jpg)
Układamy na blaszce.
![Krok 3 - Cinnabonki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cinnabonki2-2.jpg)
![Krok 4 - Cinnabonki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cinnabonki3-2.jpg)
Po upieczeniu środki lekko wpychamy z powrotem, żeby były równe.
![Krok 5 - Cinnabonki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cinnabonki4-2.jpg)
Smarujemy gorące bułeczki polewą.
![Krok 6 - Cinnabonki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cinnabonki5-2.jpg)