Przepis i sposób przygotowania na: Cisto ze śliwkami
Kroki postępowania
![Krok 1 - Cisto ze śliwkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cisto-ze-sliwkami1-2.jpg)
![Krok 2 - Cisto ze śliwkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cisto-ze-sliwkami2-2.jpg)
![Krok 3 - Cisto ze śliwkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cisto-ze-sliwkami3-2.jpg)
![Krok 4 - Cisto ze śliwkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cisto-ze-sliwkami4-2.jpg)
![Krok 5 - Cisto ze śliwkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cisto-ze-sliwkami5-2.jpg)
![Krok 6 - Cisto ze śliwkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cisto-ze-sliwkami6-2.jpg)
![Krok 7 - Cisto ze śliwkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cisto-ze-sliwkami7-2.jpg)
mąka pszenna | 500 g |
drożdże świeże | 50 g |
masło lub margaryna | 50 g |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | 1 szczypta |
cukier kryształ | 0,5 szklanki |
cukier waniliowy | |
mleko 2% | 3/4 szklanki |
jaja | 3 szt |
śliwki węgierki | 0,5 kg |
cukier puder | 0,5 szklanki |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 1/4 szklanki |
rodzynki | 2 łyżki |
olejek cytrynowy | 1 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: