Przepis i sposób przygotowania na: Clafoutis jabłkowo - borówkowo - wiśniowe.
Kroki postępowania
![Krok 1 - Clafoutis jabłkowo - borówkowo - wiśniowe. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/clafoutis-jablkowo-borowkowo-wisniowe.1-2.jpg)
![Krok 2 - Clafoutis jabłkowo - borówkowo - wiśniowe. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/clafoutis-jablkowo-borowkowo-wisniowe.2-2.jpg)
![Krok 3 - Clafoutis jabłkowo - borówkowo - wiśniowe. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/clafoutis-jablkowo-borowkowo-wisniowe.3-2.jpg)
![Krok 4 - Clafoutis jabłkowo - borówkowo - wiśniowe. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/clafoutis-jablkowo-borowkowo-wisniowe.4-2.jpg)
![Krok 5 - Clafoutis jabłkowo - borówkowo - wiśniowe. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/clafoutis-jablkowo-borowkowo-wisniowe.5-2.jpg)
![Krok 6 - Clafoutis jabłkowo - borówkowo - wiśniowe. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/clafoutis-jablkowo-borowkowo-wisniowe.6-2.jpg)
![Krok 7 - Clafoutis jabłkowo - borówkowo - wiśniowe. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/clafoutis-jablkowo-borowkowo-wisniowe.7-2.jpg)
![Krok 8 - Clafoutis jabłkowo - borówkowo - wiśniowe. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/clafoutis-jablkowo-borowkowo-wisniowe.8-2.jpg)
![Krok 9 - Clafoutis jabłkowo - borówkowo - wiśniowe. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/clafoutis-jablkowo-borowkowo-wisniowe.9-2.jpg)
![Krok 10 - Clafoutis jabłkowo - borówkowo - wiśniowe. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/clafoutis-jablkowo-borowkowo-wisniowe.10-2.jpg)
![Krok 11 - Clafoutis jabłkowo - borówkowo - wiśniowe. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/clafoutis-jablkowo-borowkowo-wisniowe.11-2.jpg)
![Krok 12 - Clafoutis jabłkowo - borówkowo - wiśniowe. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/clafoutis-jablkowo-borowkowo-wisniowe.12-2.jpg)
![Krok 13 - Clafoutis jabłkowo - borówkowo - wiśniowe. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/clafoutis-jablkowo-borowkowo-wisniowe.13-2.jpg)
Smacznego !
![Krok 14 - Clafoutis jabłkowo - borówkowo - wiśniowe. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/clafoutis-jablkowo-borowkowo-wisniowe.14-2.jpg)
jajko | 2 sztuki |
mąka pszenna | 30 g mąka typ 500 |
cukier brązowy | 50 g |
mleko 3,2% | 200 ml |
jabłka | 5 sztuk |
borówka amerykańska | 200 g |
wiśnie | 2 łyżki wiśni suszonych |
cukier | 2 łyżki cukru cynamonowego |
masło | 1 łyżka |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: