Przepis i sposób przygotowania na: Crumble nektarynkowe z chałwą
Kroki postępowania
![Krok 1 - Crumble nektarynkowe z chałwą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/crumble-nektarynkowe-z-chalwa1-2.jpg)
![Krok 2 - Crumble nektarynkowe z chałwą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/crumble-nektarynkowe-z-chalwa2-2.jpg)
Następnie ciasto pokruszyć
na przygotowane owoce w naczyniu.
Chałwę (użyłam waniliową, można inną ulubioną) pokruszyć w palcach i rozrzucić po wierzchu kruszonki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 20-25 minut.
Lekko przestudzić, podzielić na 4 porcje i podawać, najlepiej z zimną bitą śmietaną lub lodami waniliowymi
![Krok 3 - Crumble nektarynkowe z chałwą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/crumble-nektarynkowe-z-chalwa3-2.jpg)
![Krok 4 - Crumble nektarynkowe z chałwą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/crumble-nektarynkowe-z-chalwa4-2.jpg)
Chałwę (użyłam waniliową, można inną ulubioną) pokruszyć w palcach i rozrzucić po wierzchu kruszonki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 20-25 minut.
Lekko przestudzić, podzielić na 4 porcje i podawać, najlepiej z zimną bitą śmietaną lub lodami waniliowymi
![Krok 5 - Crumble nektarynkowe z chałwą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/crumble-nektarynkowe-z-chalwa5-2.jpg)