Przepis i sposób przygotowania na: Cukiereczek
Białka ubijamy z cukrem na sztywną bezę ,następnie dodajemy żółtka i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia,delikatnie mieszamy .Dzielimy na trzy części ,do jednej dodajemy kakao,do drugiej mak i do trzeciej wiórki kokosowe.Ciasto wylewamy pasami do formy i pieczemy w temp.180 około 30 min.
Krem
Budyń gotujemy na mleku i zimny ucieramy z masłem na gładki krem ,kiedy krem jest gotowy dodajemy drobno pokrojone cukierki i delikatnie mieszamy .
Zimne ciasto dzielimy na dwa blaty ,dolny smarujemy dżemem i na krem wykładamy cały dżem ,przykrywamy drugim blatem (tylko przekręcamy ciasto tak aby dół był inny ,a góra inna).
Czekoladę rozpuszczamy z mlekiem,polewamy ciasto i układamy na wierzchu draże (możemy ciasto też posypać wiórkami i makiem).