Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia faszerowana kaszanką
Kroki postępowania
Cebulę obrać, posiekać w drobną kostkę, wrzucić na patelnię z łyżką oleju, zeszklić.
![Krok 1 - Cukinia faszerowana kaszanką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cukinia-faszerowana-kaszanka17-2.jpg)
![Krok 2 - Cukinia faszerowana kaszanką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cukinia-faszerowana-kaszanka18-2.jpg)
Kaszankę obrać z osłonek, pokroić w kostkę.
![Krok 3 - Cukinia faszerowana kaszanką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cukinia-faszerowana-kaszanka19-2.jpg)
Wrzucić na patelnię do warzyw, doprawić pieprzem (ja nie dodaję już soli, kaszanka i ser są wystarczająco słone). Dusić chwilę razem, aż kaszanka się rozpadnie.
![Krok 4 - Cukinia faszerowana kaszanką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cukinia-faszerowana-kaszanka20-2.jpg)
Cukinie wyszorować, przekroić na pół i wyjąć miąższ z pestkami. Łyżeczką nałożyć farsz. Docisnąć. Posypać tartym żółtym serem.
![Krok 5 - Cukinia faszerowana kaszanką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cukinia-faszerowana-kaszanka21-2.jpg)
Zapiekać około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podawać z lekką surówką.
![Krok 6 - Cukinia faszerowana kaszanką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cukinia-faszerowana-kaszanka22-2.jpg)