Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia i spółka czyli faszerowane łódki Zewy
Kroki postępowania
Ćwiartki kurczaka umyć, wytrybować i pokroić w kostkę.
Rozgrzać patelnię, wlać olej a potem wrzucić pokrojone mięso, podsmażyć.
Obraną cebulę i paprykę pokroić w kostkę, dodać do podsmażonego kurczaka i dalej chwilę smażyć.
Następnie dodać kurki i natkę, wymieszać.
Składniki z patelni przełożyć do miski, dodać ryż i przyprawy do smaku, wymieszać.
Gdy farsz przestygnie dodać oba sery starte na tarce a potem wszystko wymieszać.
Cukinie umyć, przeciąć wzdłuż na pół i wydrążyć gniazda nasienne.
![Krok 1 - Cukinia i spółka czyli faszerowane łódki Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cukinia-i-spolka-czyli-faszerowane-lodki-zewy1-2.jpg)
Cukinie umieścić w blaszce do pieczenia i
![Krok 2 - Cukinia i spółka czyli faszerowane łódki Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cukinia-i-spolka-czyli-faszerowane-lodki-zewy2-2.jpg)
Podawać na gorąco.
![Krok 3 - Cukinia i spółka czyli faszerowane łódki Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cukinia-i-spolka-czyli-faszerowane-lodki-zewy3-2.jpg)