Przepis i sposób przygotowania na: Cukiniowa tarta pieczona bez formy
Kroki postępowania
Cukinie kroimy w plasterki około 4 mm. Pokrojoną partiami obsmażamy delikatnie z dwóch stron na patelni. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Starty łączymy z jajkiem. Filet myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę, doprawiamy do smaku i przysmażamy. Paprykę kroimy w kostkę i delikatnie obsmażamy.
![Krok 1 - Cukiniowa tarta pieczona bez formy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cukiniowa-tarta-pieczona-bez-formy1-2.jpg)
Mąkę przesiewamy na stolnicę. Dokładamy do niej pozostałe składniki. Zagniatamy ciasto. Gotowe schładzamy około 50 minut.
![Krok 2 - Cukiniowa tarta pieczona bez formy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cukiniowa-tarta-pieczona-bez-formy2-2.jpg)
![Krok 3 - Cukiniowa tarta pieczona bez formy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cukiniowa-tarta-pieczona-bez-formy3-2.jpg)
![Krok 4 - Cukiniowa tarta pieczona bez formy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cukiniowa-tarta-pieczona-bez-formy4-2.jpg)
Uformowaną tatrę wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ją około 35 -40 minut w 180°C. Gotową wyjmujemy i podajemy na ciepło.
![Krok 5 - Cukiniowa tarta pieczona bez formy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cukiniowa-tarta-pieczona-bez-formy5-2.jpg)