Przepis i sposób przygotowania na: Cynamonowe rogaliki z jabłkami
Kroki postępowania
Pozostały cukier mieszamy z mąką, jajkiem i cynamonem.
![Krok 1 - Cynamonowe rogaliki z jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cynamonowe-rogaliki-z-jablkami1-2.jpg)
Miskę z ciastem nakrywamy ściereczką i odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia.
![Krok 2 - Cynamonowe rogaliki z jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cynamonowe-rogaliki-z-jablkami2-2.jpg)
Całość podgrzewamy do czasu, aż jabłka będą miękkie. Studzimy.
![Krok 3 - Cynamonowe rogaliki z jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cynamonowe-rogaliki-z-jablkami3-2.jpg)
U podstawy każdego trójkąta nakładamy po łyżeczce wcześniej przygotowanych jabłek, zwijamy i formujemy rogaliki.
![Krok 4 - Cynamonowe rogaliki z jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cynamonowe-rogaliki-z-jablkami4-2.jpg)
Przed pieczeniem wierzch smarujemy białkiem. Pieczemy ok. 20 minut w 170 stopniach. Studzimy, a przed podaniem oprószamy cukrem pudrem.
![Krok 5 - Cynamonowe rogaliki z jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cynamonowe-rogaliki-z-jablkami5-2.jpg)