Przepis i sposób przygotowania na: Cynamonowy gotowany sernik z herbatnikami
przygotowanie:
Budynie wymieszać dokładnie w mleku (mleko wlałam do odmierzenia do pojemnika po jogurcie), wlać do masy serowej i mieszać do zagotowania i zagęszczenia.
twaróg półtłusty | 80 dag |
jogurt gęsty | 380 gramów |
margaryna | 250 gramów |
jajko | 4 sztuki |
cukier | 1 szklanka |
cynamon Prymat | 3 łyżki |
budyń bananowy | 1 opakowanie |
budyń śmietankowy | 1 opakowanie |
mleko | 380 gramów |
herbatniki | 200 gramów |
cukier puder | 1 szklanka |
kakao | 2 łyżki |
woda gorąca | 3.4 łyżki |
kolorowa posypka | 4 łyżki |
Budynie wymieszać dokładnie w mleku (mleko wlałam do odmierzenia do pojemnika po jogurcie), wlać do masy serowej i mieszać do zagotowania i zagęszczenia.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: