Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowa babka
Mąki i proszek do pieczenia przesiać przez sitko.
Jajka wybić do miski, dodać cukier puder i cukier waniliowy i ubijać do momentu aż masa będzie biała.
Do masy jajecznej dodać dżem i miksować aż się połączy razem z jajkami.
Następnie nadal miksując dodawać po jednej łyżce mieszankę mąki.
Na koniec wlewać margarynę ale nie przerywając miksowania.
Gotową masę przelać do formy babkowej ( ja miałam bez kominka ) wysmarowanej margaryną i wysypanej mąką.
Babkę piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 55 minut.
Upieczoną babkę wyjąć z formy i wystudzić.
W kąpieli wodnej roztopić czekoladę z mlekiem i kremem czekoladowym i polać nim babkę.
Na koniec posypać waniliową posypką.