Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowe ciasteczka z makiem
Kroki postępowania
Do rondelka wlewamy sok z cytryny i gotujemy aż zmniejszy objętość o połowę. Do soku dodajemy połowę masła i mieszamy aż masło się rozpuści. Zdejmujemy z palnika i odstawiamy na bok.
W miseczce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, sól i mak.
![Krok 1 - Cytrynowe ciasteczka z makiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cytrynowe-ciasteczka-z-makiem1-2.jpg)
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni.
![Krok 2 - Cytrynowe ciasteczka z makiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cytrynowe-ciasteczka-z-makiem2-2.jpg)
Upieczone cytrynowe ciasteczka z makiem pozostawiamy do wystygnięcia przez 5 minut zanim je zdejmiemy z blachy.
![Krok 3 - Cytrynowe ciasteczka z makiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cytrynowe-ciasteczka-z-makiem3-2.jpg)