Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowiec na biszkopcie
Kroki postępowania
![Krok 1 - Cytrynowiec na biszkopcie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cytrynowiec-na-biszkopcie1-2.jpg)
![Krok 2 - Cytrynowiec na biszkopcie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cytrynowiec-na-biszkopcie2-2.jpg)
![Krok 3 - Cytrynowiec na biszkopcie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cytrynowiec-na-biszkopcie3-2.jpg)
![Krok 4 - Cytrynowiec na biszkopcie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cytrynowiec-na-biszkopcie4-2.jpg)
![Krok 5 - Cytrynowiec na biszkopcie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cytrynowiec-na-biszkopcie5-2.jpg)
jajko | 5 sztuk |
mąka pszenna | 3/4 szklanki |
mąka ziemniaczana | 2 łyżki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
cukier | 1/2 szklanki |
woda | 3 szklanki |
budyń waniliowy | 2 sztuki |
cukier | 1 szklanka |
cytryna | 2 sztuki |
masło lub margaryna | 3/4 kostki |
żółtko jajek | 2 sztuki |
śmietana kremówka | 1/2 litra |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 2 łyżki |
cukier puder | 4 łyżki |
herbatniki | 200 g |
białko | 1 sztuka |
cukier puder | 3/4 szkalnki |
aromat cytrynowy | |
barwnik spożywczy do ciast |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: