Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Czekoladowe ciasteczka z pianką

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 20 dag
cukier 20 dag
mąka 30 dag
kakao 3 łyżki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
żółtko jajek 2 sztuki
cukier puder 15 dag
sok z cytryny 1 łyżka
biała czekolada 8 bąbelkowa

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe ciasteczka z pianką

Margarynę posiekać z cukrem, dodać mąkę wymieszana z proszkiem i kakao, zagnieść szybko kruche ciasto które schłodzić minimum 1 godz w lodówce, następnie rozwałkować na lekko podsypanej mąką stolnicy i foremką wyciąć ciasteczka.
Ułożyć je na natłuszczonej blaszce.
Piec około 10 min w temp. 180st.

Pianka:
Żółtka ( jajka wcześniej sparzyć) utrzeć z cukrem pudrem na puszysty krem na koniec ucierania dodać sok z cytryny( żółtka po utarciu wyglądają jakby urosły w misce) Białą czekoladę posiekać i połączyć z utartą masą żółtkowa.

Zimne ciasteczka ułożyć i po wierzchu posmarować masą, zostawić do wyschnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka_B 24.01.2013 17:11
Bardzo lubię takie małe słodkości :)
Katarzyna34 23.01.2013 11:21
Bardzo pomysłowe
Andrzej8 23.01.2013 11:17
ciekawe
Kasnaj 23.01.2013 09:34
fajnie wyglądają :)
ONY_za_kare 23.01.2013 09:22
pysznie wyglądają!
Sylwia26 23.01.2013 09:20
ale pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak