Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowo-jagodowy przekładaniec
Kroki postępowania
Blaszkę do ciasta ( 33 cm na 22 cm) wysmarować tłuszczem i wysypać tartą bułką lub wyłożyć papierem do pieczenia i wylać do niej ciasto, piec w temp. 180st około 35 minut do suchego patyczka.
![Krok 1 - Czekoladowo-jagodowy przekładaniec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/czekoladowo-jagodowy-przekladaniec1-2.jpg)
1 szklankę mleka zagotować, a w drugiej wymieszać żółtka z mąką i wlać do gotującego się mleka, mieszając gotować do zgęstnienia do gorącego budyniu dodać czekoladę i mieszać do momentu jej rozpuszczenia, odstawić do wystudzenia.
Masło utrzeć z cukrem na gładki krem w trakcie ucierania dodając zimny budyń.
![Krok 2 - Czekoladowo-jagodowy przekładaniec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/czekoladowo-jagodowy-przekladaniec2-2.jpg)
![Krok 3 - Czekoladowo-jagodowy przekładaniec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/czekoladowo-jagodowy-przekladaniec3-2.jpg)
![Krok 4 - Czekoladowo-jagodowy przekładaniec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/czekoladowo-jagodowy-przekladaniec4-2.jpg)
![Krok 5 - Czekoladowo-jagodowy przekładaniec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/czekoladowo-jagodowy-przekladaniec5-2.jpg)