Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowo-wiśniowy sernik
Kroki postępowania
![Krok 1 - Czekoladowo-wiśniowy sernik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/czekoladowo-wisniowy-sernik1-2.jpg)
W malakserze ucieramy masło , cukier puder, żółtka i ser. Całość miksujemy, by masa była puszysta i jednolita (około 10 minut). Pod koniec ucierania dodajemy rozpuszczoną czekoladę. W dalszej kolejności dodajemy budyń z proszkiem do pieczenia.
![Krok 2 - Czekoladowo-wiśniowy sernik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/czekoladowo-wisniowy-sernik2-2.jpg)
![Krok 3 - Czekoladowo-wiśniowy sernik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/czekoladowo-wisniowy-sernik3-2.jpg)
Upieczony dokładnie studzimy. Po przestudzeniu delikatnie ścinamy z niego zrumienioną skórkę.
![Krok 4 - Czekoladowo-wiśniowy sernik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/czekoladowo-wisniowy-sernik4-2.jpg)
Zastygniętą czekoladę z wiśniami dodatkowo dekorujemy białą czekoladą, wcześniej rozpuszczoną z łyżką mleka. Całość dekorujemy wiśniami kandyzowanymi.
![Krok 5 - Czekoladowo-wiśniowy sernik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/czekoladowo-wisniowy-sernik5-2.jpg)