Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowy deser
Czekoladę zetrzeć na grube wiórki.
Budyń (taki w stylu gorącego kubka0 przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, przygotować trzy szklaneczki na dnie ułożyć po biszkopcie zamoczonym w kawie wymieszanej z rumem na biszkoptach ułożyć po 1 łyżce budyniu i kolejny zamoczony biszkopt na którym układamy kolejna warstwę budyniu, całość przykrywamy dwoma moczonymi biszkoptami na biszkopty sypiemy sporo wiórek czekoladowych.
Pozostałą kawę podgrzać i rozpuścić w niej resztę wiórek czekoladowych, powstanie nam coś w rodzaju sosu czekoladowego, następnie wystudzić.
Śmietanę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru i wycisnąć przy pomocy rękawa cukierniczego na wierzchu deseru (zimnego), całość polać sosem czekoladowym i dowolnie ozdobić.