Przepis i sposób przygotowania na: Deser z wisniowka
Kroki postępowania
Pozostale mleko gotujemy i na gotujace wlewamy rozmacany proszek budyniowy.
*Ja osobiscie gotuje budyn sama-
zamiast proszku ze sklepu daje 2 zoltka, 2 lyzki maki pszennej i 2 lyzki maki ziemniaczanej, troche cukru, wanilie lub aromat smietankowy.
Sposob przygotowania jak zawsze przy budyniu
![Krok 1 - Deser z wisniowka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/deser-z-wisniowka1-2.jpg)
![Krok 2 - Deser z wisniowka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/deser-z-wisniowka2-2.jpg)
![Krok 3 - Deser z wisniowka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/deser-z-wisniowka3-2.jpg)
Przelewamy do pucharkow i schladzamy.
Podawac z wisniami z zalewy wisniowej i bita smietana
![Krok 4 - Deser z wisniowka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/deser-z-wisniowka4-2.jpg)