Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Dip z sera pleśniowego

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser pleśniowy 100 g
śmietana 2 łyżki
oregano 1/2 łyżki
majonez 2 łyżki
sos pomidorowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Dip z sera pleśniowego

Ser pleśniowy miksujemy,bądź rozdrabniamy drobno widelce. Do rozdrobnionego sera dodajemy 2 stołowe łyżki gęstej śmietany.Mieszamy składniki.W osobnej miseczce łączymy 2 stołowe łyżki majonezu z 1 stołową łyżką ketchupu.Połączone składniki dodajemy do rozgniecionego sera.Dodajemy 1/2 małej łyżeczki suszonego oregano i szczyptę pieprzu.Mieszamy składniki na jednolita masę.Dip możemy wykorzystać do krakersów bądź chipsów.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak