Przepis i sposób przygotowania na: Domowa chałka drożdżowa.
Kroki postępowania
Drożdże rozcieramy z jedną łyżką cukru,mąki i połową ciepłego mleka i wody.Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 15 minut.Do mąki dodajemy sól,pozostały cukier,jajka,śmietanę,wyrośnięte drożdże,masło ze smalcem i stopniowo wlewając pozostałe mleko i wodę zagniatamy mięciutkie ciasto.Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na około 1 godzinę,aż ciasto wyrośnie
![Krok 1 - Domowa chałka drożdżowa. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/domowa-chalka-drozdzowa.1-2.jpg)
![Krok 2 - Domowa chałka drożdżowa. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/domowa-chalka-drozdzowa.2-2.jpg)
![Krok 3 - Domowa chałka drożdżowa. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/domowa-chalka-drozdzowa.3-2.jpg)
![Krok 4 - Domowa chałka drożdżowa. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/domowa-chalka-drozdzowa.4-2.jpg)