Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Domowa kapusta kiszona

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 2 kg
sól 40 gram
marchewka 3-4 sztuki
kminek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa kapusta kiszona

Kapustę szatkujemy, przekładamy do miski i posypujemy solą i układamy na conajmniej godzinę aż puści soki.Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Mieszamy z kapustą i posypujemy kminkiem. Przekładamy do słoików litrowych albo do jednego dużego słoika. Słoik napełnić do 3/4 objętości i przykryć nakrętką lub ściereczką. Pozostawić na kilka dni codziennie dociskając kapustę drewnianą łyżką.
Ukiszoną kapustę możemy przechowywać w zakręconym słoiku w lodówce :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 11.04.2016 09:19
Pamiętam jak byłam mała i deptałam kapustę na kiszoną:)
gosia56 11.04.2016 09:02
domowa najlepsza;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak