Przepis i sposób przygotowania na: Domowe, kakaowe markizy
Kroki postępowania
Ciasto:
Masło stopić i przestudzić, mąkę przesiać razem z kakao, cukrem pudrem oraz proszkiem do pieczenia i sodą, dodać sól i wymieszać na sucho. Do suchych składników dodać jajko i przestudzony tłuszcz, zagnieść gładkie ciasto i schłodzić.
Krem:
Masło utrzeć na krem dodać płynne mleko i cały czas ucierając dosypać mleko w proszku i mielone orzechy włoskie na koniec dodać kilka kropli aromatu orzechowego.
![Krok 1 - Domowe, kakaowe markizy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/domowe-markizy1-2.jpg)
Schłodzone ciasto cienko rozwałkować i wyciąć malutkie kółeczka na co drugim odcisnąć dowolny wzorek (można ten krok pominąć).
![Krok 2 - Domowe, kakaowe markizy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/domowe-markizy2-2.jpg)
Ciasteczka ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temp. 170 stopni około 8 minut.
![Krok 3 - Domowe, kakaowe markizy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/domowe-markizy3-2.jpg)
![Krok 4 - Domowe, kakaowe markizy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/domowe-markizy4-2.jpg)