Przepis i sposób przygotowania na: Domowe pierogi z kapustą i grzybami
Kroki postępowania
Wyrabiamy ciasto na pierogi.
Następnie robimy ruloniki jak na kopytka i kroimy na kawałki, później rozwałkowujemy na cienkie placki.
![Krok 1 - Domowe pierogi z kapustą i grzybami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/domowe-pierogi-z-kapusta-i-grzybami1-2.jpg)
Kroimy na drobna kostkę.
![Krok 2 - Domowe pierogi z kapustą i grzybami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/domowe-pierogi-z-kapusta-i-grzybami2-2.jpg)
Po ugotowaniu odcedzamy ją i kroimy.
![Krok 3 - Domowe pierogi z kapustą i grzybami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/domowe-pierogi-z-kapusta-i-grzybami3-2.jpg)
Doprawiamy do smaku pieprzem, solą dokładnie mieszamy.
![Krok 4 - Domowe pierogi z kapustą i grzybami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/domowe-pierogi-z-kapusta-i-grzybami4-2.jpg)
Do wody dodajemy troszkę oleju, na gotującą się wodę wkładamy pierogi.
Delikatnie mieszamy, chwile się pogotują i wykładamy na talerz.
![Krok 5 - Domowe pierogi z kapustą i grzybami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/domowe-pierogi-z-kapusta-i-grzybami5-2.jpg)