Przepis i sposób przygotowania na: Domowy chleb pszenny z siemieniem lnianym
Kroki postępowania
Przygotuj potrzebne składniki. Pamiętaj, aby woda nie była zimna, lecz co najmniej letnia (nie może być też za gorąca).
![Krok 1 - Domowy chleb pszenny z siemieniem lnianym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/domowy-chleb-pszenny-z-siemieniem-lnianym1-2.jpg)
![Krok 2 - Domowy chleb pszenny z siemieniem lnianym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/domowy-chleb-pszenny-z-siemieniem-lnianym2-2.jpg)
![Krok 3 - Domowy chleb pszenny z siemieniem lnianym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/domowy-chleb-pszenny-z-siemieniem-lnianym3-2.jpg)
![Krok 4 - Domowy chleb pszenny z siemieniem lnianym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/domowy-chleb-pszenny-z-siemieniem-lnianym4-2.jpg)
![Krok 5 - Domowy chleb pszenny z siemieniem lnianym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/domowy-chleb-pszenny-z-siemieniem-lnianym5-2.jpg)
![Krok 6 - Domowy chleb pszenny z siemieniem lnianym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/domowy-chleb-pszenny-z-siemieniem-lnianym6-2.jpg)
mąka pszenna | 500 gram |
woda letnia | 2 szklanka |
otręby pszenne | 1 szklanka |
drożdże | 30 gram |
siemię lniane | 2 łyżka |
olej | 2 łyżka |
cukier | 1 łyżka |
sól | 1 łyżka |
kminek Prymat | 1/2 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: