Przepis i sposób przygotowania na: Przepis dnia IV, odc. 2: Pierożki z jabłkami i rodzynkami
Kroki postępowania
Przesiewamy mąkę, dodajemy odrobinę soli, jedno żółtko, 2 łyżki oleju i wyrabiamy ciasto. Następnie dodajemy stopniowo odrobinę ciepłej wody by ciasto uzyskało odpowiednią konsystencję. Wyrabiamy ciasto przez ok. 15 minut, po czym odkładamy je w chłodne miejsce by odpoczęło na ok 10 minut.
![Krok 1 - Przepis dnia IV, odc. 2: Pierożki z jabłkami i rodzynkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-iv-odc.-2-pierozki-z-jablkami-i-rodzynkami1-2.jpg)
Kroimy jabłka (bez gniazd nasiennych, ze skórką) w kostkę i smażymy na maśle klarowanym 5-6 minut. Gdy jabłka zaczną się rozpadać, dodajemy miód, połowę płatków migdałowych i rodzynki.
![Krok 2 - Przepis dnia IV, odc. 2: Pierożki z jabłkami i rodzynkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-iv-odc.-2-pierozki-z-jablkami-i-rodzynkami2-2.jpg)
![Krok 3 - Przepis dnia IV, odc. 2: Pierożki z jabłkami i rodzynkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-iv-odc.-2-pierozki-z-jablkami-i-rodzynkami3-2.jpg)
![Krok 4 - Przepis dnia IV, odc. 2: Pierożki z jabłkami i rodzynkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-iv-odc.-2-pierozki-z-jablkami-i-rodzynkami4-2.jpg)
![Krok 5 - Przepis dnia IV, odc. 2: Pierożki z jabłkami i rodzynkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-iv-odc.-2-pierozki-z-jablkami-i-rodzynkami5-2.jpg)
![Krok 6 - Przepis dnia IV, odc. 2: Pierożki z jabłkami i rodzynkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/przepis-dnia-iv-odc.-2-pierozki-z-jablkami-i-rodzynkami6-2.jpg)