Przepis i sposób przygotowania na: domowy pasztet...
dodać bułkę grahamkę dużą namoczoną w wodzie i dobrze z wody odciśniętą
wątróbki z kurczaka, indyka oczyścić i usmażyć na rumiano na smalcu (wątróbki muszą być mocno przyrumienione, jest lepszy smak pasztetu), do usmażonej wątróbki dodać mielone mięso , cebulę pokrojoną i smażyć co jakiś czas zamieszać, wystudzone wszystko z patelni dodać do kury
wbić jajka, przyprawy, kucharka, wlać rosół i blenderem wszystko zmiksować na gładką masę
forma z papierem do pieczenia 30x25 cm, masę przełożyć do formy, piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, piec z naczyniem wypełnionym wodą około 60 minut, pasztet w formie dobrze wystudzić, porcje można zamrozić - pasztet domowy jest zdrowy, smaczny bez żadnych niepotrzebnych dodatków-ulepszaczy, doskonale nadaje się do zamrożenia, po odmrożeniu jest doskonały, pasztet jest aromatyczny, nie kruszy sie i dobrze się rozsmarowuje na pieczywie...........SMACZNEGO!!!