Przepis i sposób przygotowania na: Doradca Smaku III, odc. 21 Quiche ze szpinakiem i boczkiem
Kroki postępowania
Gdy piekarnik będzie nagrzany do 190°C, wyjmujemy formę z ciastem i nakłuwamy widelcem. Na ciasto kładziemy folię aluminiowa lub papier do pieczenia, a na wierzch wysypujemy równomiernie suchą fasolę lub groch. Dzięki temu spód nie będzie się podnosił w trakcie pieczenia.
Formę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury na około 25 minut. Na 5 minut przed wyjęciem usuwamy folię lub papier wraz z fasolą i kontynuujemy pieczenie.
![Krok 1 - Doradca Smaku III, odc. 21 Quiche ze szpinakiem i boczkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-iii-odc.-21-quiche-ze-szpinakiem-i-boczkiem1-2.jpg)
![Krok 2 - Doradca Smaku III, odc. 21 Quiche ze szpinakiem i boczkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-iii-odc.-21-quiche-ze-szpinakiem-i-boczkiem2-2.jpg)
![Krok 3 - Doradca Smaku III, odc. 21 Quiche ze szpinakiem i boczkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-iii-odc.-21-quiche-ze-szpinakiem-i-boczkiem3-2.jpg)
![Krok 4 - Doradca Smaku III, odc. 21 Quiche ze szpinakiem i boczkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-iii-odc.-21-quiche-ze-szpinakiem-i-boczkiem4-2.jpg)
![Krok 5 - Doradca Smaku III, odc. 21 Quiche ze szpinakiem i boczkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-iii-odc.-21-quiche-ze-szpinakiem-i-boczkiem5-2.jpg)
![Krok 6 - Doradca Smaku III, odc. 21 Quiche ze szpinakiem i boczkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-iii-odc.-21-quiche-ze-szpinakiem-i-boczkiem6-2.jpg)
![Krok 7 - Doradca Smaku III, odc. 21 Quiche ze szpinakiem i boczkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-iii-odc.-21-quiche-ze-szpinakiem-i-boczkiem7-2.jpg)
![Krok 8 - Doradca Smaku III, odc. 21 Quiche ze szpinakiem i boczkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-iii-odc.-21-quiche-ze-szpinakiem-i-boczkiem8-2.jpg)