Przepis i sposób przygotowania na: Doradca Smaku II, odc. 36: Tarta z cebulą i boczkiem jak w Strasburgu
Kroki postępowania
![Krok 1 - Doradca Smaku II, odc. 36: Tarta z cebulą i boczkiem jak w Strasburgu foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-ii-odc.-36-tarta-z-cebula-i-boczkiem-jak-w-strasburgu1-2.png)
![Krok 2 - Doradca Smaku II, odc. 36: Tarta z cebulą i boczkiem jak w Strasburgu foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-ii-odc.-36-tarta-z-cebula-i-boczkiem-jak-w-strasburgu2-2.png)
![Krok 3 - Doradca Smaku II, odc. 36: Tarta z cebulą i boczkiem jak w Strasburgu foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-ii-odc.-36-tarta-z-cebula-i-boczkiem-jak-w-strasburgu3-2.png)
![Krok 4 - Doradca Smaku II, odc. 36: Tarta z cebulą i boczkiem jak w Strasburgu foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-ii-odc.-36-tarta-z-cebula-i-boczkiem-jak-w-strasburgu4-2.png)
![Krok 5 - Doradca Smaku II, odc. 36: Tarta z cebulą i boczkiem jak w Strasburgu foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-ii-odc.-36-tarta-z-cebula-i-boczkiem-jak-w-strasburgu5-2.png)
![Krok 6 - Doradca Smaku II, odc. 36: Tarta z cebulą i boczkiem jak w Strasburgu foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-ii-odc.-36-tarta-z-cebula-i-boczkiem-jak-w-strasburgu6-2.png)
![Krok 7 - Doradca Smaku II, odc. 36: Tarta z cebulą i boczkiem jak w Strasburgu foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-ii-odc.-36-tarta-z-cebula-i-boczkiem-jak-w-strasburgu7-2.png)
![Krok 8 - Doradca Smaku II, odc. 36: Tarta z cebulą i boczkiem jak w Strasburgu foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-ii-odc.-36-tarta-z-cebula-i-boczkiem-jak-w-strasburgu8-2.png)
![Krok 9 - Doradca Smaku II, odc. 36: Tarta z cebulą i boczkiem jak w Strasburgu foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-ii-odc.-36-tarta-z-cebula-i-boczkiem-jak-w-strasburgu9-2.png)
cebula | 500 g |
olej do smażenia | |
boczek wędzony | 200 g |
ser gruyere | 80 g |
żółtko jajek | 2 szt. |
mleko | 200 ml |
śmietana 36% | 200 ml |
tymianek | |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | |
ogóreczki konserwowe Smak | |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | |
Pieprz czarny mielony Prymat |
mąka | 200 g |
masło | 100 g |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | |
woda | 1/2 szklanki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: