Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz po grecku
Kroki postępowania
![Krok 1 - Dorsz po grecku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dorsz-po-grecku1-2.jpg)
![Krok 2 - Dorsz po grecku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dorsz-po-grecku2-2.jpg)
![Krok 3 - Dorsz po grecku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dorsz-po-grecku3-2.jpg)
![Krok 4 - Dorsz po grecku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dorsz-po-grecku4-2.jpg)
![Krok 5 - Dorsz po grecku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dorsz-po-grecku5-2.jpg)
![Krok 6 - Dorsz po grecku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dorsz-po-grecku6-2.jpg)
filet z dorsza | 70 dkg |
cebula | 3 sztuki małe |
majeranek | 1 łyżeczka |
sól i pieprz | 1/2 łyżeczki |
mąka pszenna | 5 łyżki |
olej | 1 do smaku |
marchew | 80 dkg |
seler | 1/2 sztuki |
pietruszka | 1 sztuka |
koncentrat pomidorowy | 200 g |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 liśćie |
ziele angielskie | 5 sztuk |
sól i pieprz | 1 do smaku |
cukier | 1 do smaku |
przecier pomidorowy | 1 litr |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: