Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz po norwesku z sosem jajecznym.
Kroki postępowania
Pokroić na porcje.
i wymieszać z oliwą.
Jajka ugotować.
Pokroić w kostkę.
Do gotowego bulionu dodać pastę pomidorową,
szczypiorek
Dobrym dodatkiem jest ryż.
filet z dorsza | 1 kg |
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat | 1,5 dag |
Papryka słodka mielona Prymat | 0,5 dag |
oliwa | 50 ml |
jajko | 5 szt |
koncentrat pomidorowy | 10 dag |
bulion drobiowy | 250 ml |
szczypiorek | 1 pęczek |
masło | 1 łyżka |
mąka | 1 łyżka |
sok z cytryny |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: