Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w ryżu zapiekany
Kroki postępowania
Paprykę pozbawić nasion, pokroić.
![Krok 1 - Dorsz w ryżu zapiekany foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dorsz-w-ryzu-zapiekany1-2.jpg)
Dusić na małym płomieniu, aż sos nieco zgęstnieje.
![Krok 2 - Dorsz w ryżu zapiekany foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dorsz-w-ryzu-zapiekany2-2.jpg)
Ryż doprawić solą, pieprzem, papryką, dodać połowę pęczka posiekanej pietruszki, wymieszać.
![Krok 3 - Dorsz w ryżu zapiekany foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dorsz-w-ryzu-zapiekany3-2.jpg)
Ryby oprószyć przyprawą, skropić sokiem z cytryny.
Odstawić na 15 minut.
![Krok 4 - Dorsz w ryżu zapiekany foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dorsz-w-ryzu-zapiekany4-2.jpg)
Na ryżu ułożyć kawałki ryby, przykryć reszta ryżu.
![Krok 5 - Dorsz w ryżu zapiekany foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dorsz-w-ryzu-zapiekany6-2.jpg)
Zapiekać w temperaturze 180 stopni 30 - 35 minut.
Przed podaniem, posypać resztą pietruszki.
SMACZNEGO!!!
![Krok 6 - Dorsz w ryżu zapiekany foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dorsz-w-ryzu-zapiekany7-2.jpg)
![Krok 7 - Dorsz w ryżu zapiekany foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dorsz-w-ryzu-zapiekany5-2.jpg)