Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowa potrawka słodko-kwaśna
Kroki postępowania
Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka z rozgrzanym olejem. Dodać poszatkowane w kostkę cebule. Przesmażyć.
![Krok 1 - Drobiowa potrawka słodko-kwaśna foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drobiowa-potrawka-slodko-kwasna1-2.jpg)
Papryki oczyścić z nasion, pokroić w dużą kostkę. Wrzucić do garnka i przesmażyć.
![Krok 2 - Drobiowa potrawka słodko-kwaśna foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drobiowa-potrawka-slodko-kwasna2-2.jpg)
Cukinie obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne (jeśli jest taka potrzeba), pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka.
![Krok 3 - Drobiowa potrawka słodko-kwaśna foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drobiowa-potrawka-slodko-kwasna3-2.jpg)
Dodać keczup i wszystkie przyprawy, dusić na małym ogniu.
![Krok 4 - Drobiowa potrawka słodko-kwaśna foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drobiowa-potrawka-slodko-kwasna4-2.jpg)
W międzyczasie sparzyć pomidory, obrać ze skórki. Pokroić je na kaałki i wrzucić do potrawki.
![Krok 5 - Drobiowa potrawka słodko-kwaśna foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drobiowa-potrawka-slodko-kwasna5-2.jpg)
![Krok 6 - Drobiowa potrawka słodko-kwaśna foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drobiowa-potrawka-slodko-kwasna6-2.jpg)