Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe kotleciki curry ze szczypiorkiem
Kroki postępowania
PRZYGOTOWANIE:
Cebulkę drobno kroimy i szklimy na oleju. Pod koniec smażenia dodajemy do niej przeciśnięty przez praskę lub drobno pokrojony ząbek czosnku, chwilę razem przesmażamy i studzimy zawartość patelni. Pierś z indyka mielimy i dodajemy do niej żółtko, ostudzoną cebulkę i czosnek, ubite na sztywną pianę białko (dla dodania delikatności), 3 łyżki bułki tartej, posiekany szczypiorek oraz przyprawy: curry, słodką paprykę oraz pieprz cayenne. Wszystko dokładnie mieszamy, a powstały farsz doprawiamy solą, czarnym pieprzem i sosem sojowym.
![Krok 1 - Drobiowe kotleciki curry ze szczypiorkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drobiowe-kotleciki-curry-ze-szczypiorkiem1-2.jpg)
![Krok 2 - Drobiowe kotleciki curry ze szczypiorkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drobiowe-kotleciki-curry-ze-szczypiorkiem2-2.jpg)
Kotleciki podajemy z ryżem i świeżą surówką.
Życzę smacznego! :)
![Krok 3 - Drobiowe kotleciki curry ze szczypiorkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drobiowe-kotleciki-curry-ze-szczypiorkiem3-2.jpg)