Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe udka z oliwkami i cytryną
Kroki postępowania
Zdejmujemy z patelni.
Cebulę pokrojoną w plasterki i przeciśnięty czosnek dodajemy do tłuszczu po mięsie i przesmażamy do zeszklenia.
Następnie wlewamy wino i rosół, dodajemy kawałki kurczaka, liść laurowy, doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem.
![Krok 1 - Drobiowe udka z oliwkami i cytryną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drobiowe-udka-z-oliwkami-i-cytryna1-2.jpg)
Po około 20 minutach wkładamy opłukane listki lubczyku i selera, dalej dusimy.
![Krok 2 - Drobiowe udka z oliwkami i cytryną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drobiowe-udka-z-oliwkami-i-cytryna2-2.jpg)
Oliwki najlepiej z pestkami , plasterki cytryny, dodajemy do kurczaka i dusimy jeszcze 15-20 minut. Dosładzamy brązowym cukrem .
![Krok 3 - Drobiowe udka z oliwkami i cytryną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drobiowe-udka-z-oliwkami-i-cytryna3-2.jpg)