Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Drobiowo-wieprzowe, czyli kotlety mielone

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 480 g
pierś z kurczaka 495 g
bułka 2 szt
cebula 1 szt
jaja 2 szt
kasza manna 5 łyżek
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Czosnek suszony Prymat
płatki owsiane

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowo-wieprzowe, czyli kotlety mielone

Kroki postępowania

1
Cebulę i oba mięsa umyć i zmielić. Bułkę namoczyć w wodzie.
Krok 1 - Drobiowo-wieprzowe, czyli kotlety mielone foto
2
Namoczoną bułkę odcisnąć i zmielić.
Krok 2 - Drobiowo-wieprzowe, czyli kotlety mielone foto
3
Dodać jaja, przyprawy, kasze manę i połączyć.
Krok 3 - Drobiowo-wieprzowe, czyli kotlety mielone foto
4
Formować kotlety i obtaczać w płatkach owsianych.
Krok 4 - Drobiowo-wieprzowe, czyli kotlety mielone foto
5
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron.
Krok 5 - Drobiowo-wieprzowe, czyli kotlety mielone foto
6
Przed podaniem odsączyć na ręczniku papierowym.
SMACZNEGO!
Krok 6 - Drobiowo-wieprzowe, czyli kotlety mielone foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 20.04.2017 15:28
pyszne mięsko !!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak