Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowa baba
Kroki postępowania
![Krok 1 - Drożdżowa baba foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowa-baba1-2.jpg)
![Krok 2 - Drożdżowa baba foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowa-baba2-2.jpg)
![Krok 3 - Drożdżowa baba foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowa-baba3-2.jpg)
![Krok 4 - Drożdżowa baba foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowa-baba4-2.jpg)
![Krok 5 - Drożdżowa baba foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowa-baba5-2.jpg)
Przygotowanym lukrem polać upieczoną i wystudzona babkę.
![Krok 6 - Drożdżowa baba foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowa-baba6-2.jpg)
masło | 20 dag |
mąka pszenna | 50 dag |
cukier | 15 dag |
jajko | 5 sztuk |
ziemniaki ugotowane | 1 sztuka |
mleko | 1 szklanka |
drożdże suche | 1 opakowania |
wanilia | 1 laska |
skórka pomarańczowa kandyzowana | 2 łyżki |
rodzynki | 5 dag |
cukier puder | 3/4 szklanki |
sok z pomarańczy |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: