Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe jagodzianki
Kroki postępowania
![Krok 1 - Drożdżowe jagodzianki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-jagodzianki6-2.jpg)
![Krok 2 - Drożdżowe jagodzianki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-jagodzianki7-2.jpg)
![Krok 3 - Drożdżowe jagodzianki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-jagodzianki5-2.jpg)
Ciasto: | |
mąka | 1 kg |
mleko | 2 szkl |
jajko | 3 szt |
drożdże | 5 dkg |
sól | szczypta |
cukier waniliowy | 1 op |
cukier | 1 łyżka |
margaryna | 10 dkg |
POSYPKA | |
masło | 1/3 kostki |
cukier | 1/2 szkl |
mąka | 1/2 szkl |
DODATKOWO: | |
jagody | 1 kg |
cukier waniliowy | 2 op |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: