Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe pierożki z jabłkami.
Kroki postępowania
![Krok 1 - Drożdżowe pierożki z jabłkami. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-pierozki-z-jablkami.1-2.jpg)
![Krok 2 - Drożdżowe pierożki z jabłkami. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-pierozki-z-jablkami.2-2.jpg)
![Krok 3 - Drożdżowe pierożki z jabłkami. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-pierozki-z-jablkami.3-2.jpg)
![Krok 4 - Drożdżowe pierożki z jabłkami. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-pierozki-z-jablkami.4-2.jpg)
mąka tortowa | 2 szklanki |
żółtko jajek | 1 sztuka |
drożdże | 3 dag |
cukier | 2 łyżki |
śmietana 12% | pół szklanki |
masło lub margaryna | 15 dag |
jabłka | 4 sztuki |
białko | 1 sztuka |
cukier kryształ | pół szklanki |
mąka pszenna | 2-3 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: