Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe racuchy z nutką pamarańczy
Kroki postępowania
![Krok 1 - Drożdżowe racuchy z nutką pamarańczy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-racuchy-z-nutka-pamaranczy1-2.jpg)
![Krok 2 - Drożdżowe racuchy z nutką pamarańczy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-racuchy-z-nutka-pamaranczy2-2.jpg)
![Krok 3 - Drożdżowe racuchy z nutką pamarańczy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-racuchy-z-nutka-pamaranczy3-2.jpg)
![Krok 4 - Drożdżowe racuchy z nutką pamarańczy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-racuchy-z-nutka-pamaranczy0-2.jpg)
mąka pszenna | 3 szkl |
mleko | 2/3 szkl |
drożdże | 2 dag |
cukier | 1 łyżka |
sól | 1/2 łyżeczki |
jajko | 3 szt |
otarta skórka z pomarańczy | 2 łyżeczki |
Skórka pomarańczowa kandyzowan | 2 łyżki |
cukier wanilinowy | 2 łyżeczki |
masło | 1 łyżka |
olej do smażenia | |
cukier puder | |
ananas z puszki | 350 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: