Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe ślimaczki "Ensaimada"
Kroki postępowania
![Krok 1 - Drożdżowe ślimaczki "Ensaimada" foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-slimaczki-ensaimada1-2.jpg)
![Krok 2 - Drożdżowe ślimaczki "Ensaimada" foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-slimaczki-ensaimada2-2.jpg)
![Krok 3 - Drożdżowe ślimaczki "Ensaimada" foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-slimaczki-ensaimada3-2.jpg)
![Krok 4 - Drożdżowe ślimaczki "Ensaimada" foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-slimaczki-ensaimada4-2.jpg)
mleko | 1/8 l |
mąka | 25 dag |
skórka z cytryny | 1/2 |
cukier kryształ | 1 łyżka |
sól | 1 szczypta |
drożdże | 2 dag |
smalec | 3,5 dag |
żółtko jajek | 1 |
bita śmietana | |
cukier puder |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: