Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe ślimaczki pieczarkowe
Kroki postępowania
![Krok 1 - Drożdżowe ślimaczki pieczarkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-slimaczki-pieczarkowe1-2.jpg)
![Krok 2 - Drożdżowe ślimaczki pieczarkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-slimaczki-pieczarkowe2-2.jpg)
![Krok 3 - Drożdżowe ślimaczki pieczarkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-slimaczki-pieczarkowe3-2.jpg)
mleko | 350 ml |
masło | 60 g |
jaja | 2 sztuki |
sól | 2 łyżeczki |
mąka pszenna | 560 g |
cukier | 2 łyżeczki |
drożdże | 25 g |
pieczarki | 500 g |
czosnek | 3 ząbki |
natka pietruszki | 1 łyżeczka |
sól | |
Pieprz czarny mielony Prymat | |
masło do smażenia |
jajko | 1 sztuka |
mleko | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: