Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe ślimaczki z serem żółtym i kukurydzą.
Kroki postępowania
Wykonanie:
Drożdże rozcieramy z cukrem, połową ciepłego mleka i 2 łyżkami mąki pszennej. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce, żeby rozczyn ,,ruszył''. Do mąki dodajemy sól, olej i drożdże, następnie stopniowo wlewając pozostałe ciepłe mleko zagniatamy ciasto. Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około godzinę.
![Krok 1 - Drożdżowe ślimaczki z serem żółtym i kukurydzą. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-slimaczki-z-serem-zoltym-i-kukurydza.1-2.jpg)
![Krok 2 - Drożdżowe ślimaczki z serem żółtym i kukurydzą. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-slimaczki-z-serem-zoltym-i-kukurydza.2-2.jpg)
![Krok 3 - Drożdżowe ślimaczki z serem żółtym i kukurydzą. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-slimaczki-z-serem-zoltym-i-kukurydza.3-2.jpg)
![Krok 4 - Drożdżowe ślimaczki z serem żółtym i kukurydzą. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-slimaczki-z-serem-zoltym-i-kukurydza.4-2.jpg)
![Krok 5 - Drożdżowe ślimaczki z serem żółtym i kukurydzą. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-slimaczki-z-serem-zoltym-i-kukurydza.5-2.jpg)